WifiMedia

Het Nederlandstalige Streaming Media Forum!
Het is momenteel 24 Okt 2018, 03:38

Alle tijden zijn UTC+02:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 21 Nov 2011, 11:49 
Offline

Lid geworden op: 05 Sep 2009, 19:51
Berichten: 12
Hallo,

Ik heb afgelopen zaterdag bij dé mediazaak van Arnhem de Logitech Squeezebox reciever gekocht. Ze waren zo vriendelijk om een printje te maken voor me met de installatie procedure.
Het downloaden en starten van het programmaatje ging prima via: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=57861

Maar de opties/melding die ik daarna kreeg brachten me in verwarring en kon ik niet plaatsen. Met de opdracht 'list' krijg je de volgende opties te zien.

bridging: 0
hostname:
interface:
lan_gateway: 192.168.X.X
lan_ip_mode: 1
lan_network_adress:
lan_subnet_mask: 255.255.255.0
primary_dns:
secondary_dns:
server_adress:
squeezecenter_adress:
squeezecenter_name:
wireless_SSID:
wireless_channel:
wireless_keylen:
wireless__mode: 0
en nog een hele rits wireless opties die ik niet gebruik omdat ik het bedraag probeer aan te sturen.

Wie weet welke van de bovenstaande opties hoe ingesteld moeten worden?

Bij de 'set-opdracht' van het server_adress krijg ik de melding: invalid parameter: server adress.
Hetzelfde geldt voor squeezecenter_adress, ook een invalid parameter.
Ik dacht deze op hetzelfde adres als de lan_gateway te zetten, maar dat lukt dus niet.

Op een ander forum kwam in onderstaande tegen wat me nog iets verder heeft gebracht, maar nog niet tot een werkende reciever.
http://gathering.tweakers.net/forum/lis ... 5#36705621

De server is geinstalleerd en werkt voor zover ik kan beoordelen. Met de iPad en iPhone kan ik deze al zien. Echter de reciever is niet zichtbaar/wordt niet herkend. Met iPeng zie ik de playlists en artiesten etc. al, dus dat lijkt geen probleem. Het aansturen van de reciever lukt me niet.

Alvast bedankt voor een reactie en meedenken!

Gr. Don


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 25 Dec 2011, 11:08 
Offline

Lid geworden op: 25 Dec 2011, 10:56
Berichten: 1
Beste NASdonkey,

ik heb toevallig de afgelopen maand ook een receiver geinstalleerd zonder remote. Het is even een gedoe met dat UDAP, je moet
goed zoeken naar de te hanteren codes. Ik had veel problemen met de syntax; jij ook denk ik, want als je goed leest dan zie je
dat "address" met dubbel d wordt geschreven, en niet met 1 "d". Dat is de reden dat je een "syntax" error krijgt, moeilijke manier
om te zeggen dat je een typefout hebt gemaakt. Duurde bij mij ook even.

Bij mij speelden ook nog IP-conflicten; vaste IP-adressen toewijzen dus, maar dat wist je misschien al. Bij mij probeerden de receiver
en de NAS op hetzelfde IP-adres te werken; dat was geen succes.

het was een avondje rommelen met goed letten op de typefouten, maar uiteindelijk werkt alles prima.

Succes en als je problemen krijgt laat het weten!

Groeten Bas


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 26 Dec 2011, 09:37 
Offline

Lid geworden op: 05 Sep 2009, 19:51
Berichten: 12
srkv schreef:
het was een avondje rommelen met goed letten op de typefouten, maar uiteindelijk werkt alles prima.

Succes en als je problemen krijgt laat het weten!

Groeten Bas

Bas,

Bedankt voor je berichtje. Helemaal SUPER!
Inmiddels heb ik met de remote van een kennis de zaak aan het draaien gekregen. :D Dus je begrijpt dat ik UDAP even links laat liggen :wink:
Toch blijf ik het vreemd vinden dat Logitech hier zelf geen stukje software voor kan schrijven. Die remote is verhoudingsgewijs nogal duur vind ik. Zeker in deze tijd waarin je een gratis app kunt downloaden. Daar hadden ze toch ook wel wat extra installatiefunctionaliteit kunnen inpassen? Overigens werk ik met iPeng en Squeezepad en dat bevalt beter dan de Logitech app.
Wat wifimedia als excellente service zou kunnen doen is de remote uitlenen (evt. tegen een kleine vergoeding maar minimaal een borg thv de waarde van de remote) aan de mensen die er voor op en neer zouden willen rijden. Zelf woon ik niet ver van Arnhem en had dat een fraaie oplossing gevonden. Nu blijft het aanklooien met thirth party spul.

Ben blij te horen dat jij het ook aan de praat hebt gekregen! Nogmaals dank voor je reactie.

Gr. Don


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 19 Jan 2012, 15:06 
Offline

Lid geworden op: 23 Apr 2008, 16:21
Berichten: 134
FYI There is an Android app that can also help with this if you have an Android phone:

http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=76584

http://sqcmdr.no-ip.org:9999/SqueezeConfig/

btw you can also install Android on your computer with a virtual machine, like vmware or virtualbox, and get Android's port to x86 available from here:
http://www.android-x86.org/


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 19 Jan 2012, 19:32 
Offline

Lid geworden op: 05 Sep 2009, 19:51
Berichten: 12
remd1196 schreef:
FYI There is an Android app that can also help with this if you have an Android phone:

http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=76584

http://sqcmdr.no-ip.org:9999/SqueezeConfig/

btw you can also install Android on your computer with a virtual machine, like vmware or virtualbox, and get Android's port to x86 available from here:
http://www.android-x86.org/

My iOs apps (original Logitech, iPeng and Squeezepad) al work with the system, but weren't able to detect and install the squeezebox reciever.
Can the android device do this really? That would be a great solution for android users. :-(

Gr. Don


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 5 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kan geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.