WifiMedia

Het Nederlandstalige Streaming Media Forum!
Het is momenteel 26 Apr 2018, 15:37

Alle tijden zijn UTC+02:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 23 Mei 2009, 21:08 
Offline

Lid geworden op: 16 Dec 2007, 12:00
Berichten: 9
Na een stroomstoring deed mijn Squezecenter op mijn NAS het niet meer.
Via SSODS heb ik een deinstallatie en nieuwe installatie uitgevoerd van SC versie 7.3.2. Daarvoor had ik een prima werkende versie 7.2.

Alles lijkt goed te gaan via SSODS, maar ik kom met geen mogelijkheid op de startpagina van Squeezecenter. Op die manier kon ik mijn collectie muziek die op de NAS staat niet updaten. Mijn collectie wordt nu als "leeg" gezien. Als ik mbv de afstandbediening en de SB3 wil updaten stopt het proces na een seconde.
Als ik in inlog via Squeezenetwork.com kan ik wel internetradiozenders ontvangen en beluisteren. Er is dus wel connectie.
Wie kan mij helpen om op de startpagina te komen?

In SSODS zie ik de volgende status:

System
Hard-/Firmware : Synology Inc. Disk Station 408 / 2.1.0-0844 (2009/04/21)
Load / Uptime : 0.00 0.02 0.06 / 0d 00.20:01 (94% idle)
Memory -- Swap : 219/504 MB (shr: 0, buf: 10, cache: 100, rss: 109) -- 0/510 MB
SqueezeCenter
Version : 7.3.2-24695
Process status : PID 4280, state S (sleeping)
Memory usage : 71 MB total, 54 MB (76%) RSS
Uptime : 18:27, 00:04 (0.3%) CPU time
SSODS/SC flags : autostart noupnp
MySQL
Version : 5.0.51b
Database size : 29M
Process status : PID 4308, state S (sleeping)
Memory usage : 44 MB total, 14 MB (33%) RSS
Uptime : 18:27, 00:00 (0.0%) CPU time

The SqueezeCenter web interface is at http://DiskStation:9000 (/Classic) and the command line interface is at telnet://DiskStation:9090.

Op diskstation:9000 klikken levert dus geen resultaat op.

Ik hoop op een oplossing.

Met dank en groet,
Theo


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 24 Mei 2009, 00:11 
Offline

Lid geworden op: 24 Feb 2007, 19:51
Berichten: 690
Je hebt SC op poort 9000 geconfigureerd (de default).
Dat wil nog wel eens conflicten geven met UPnP servers. Mogelijk heb je die ook ingeschakeld op je 408.
Schakel de UPnP server eens uit en kijk of het dan werkt (eventueel daarna ook even SC stoppen en opnieuw starten).
Werkt het dan dan was het dus een poort conflict.
Maar als je SC dan hebt draaien kan je eenvoudig via de webinterface de poort wijzigen (zelf heb ik hem altijd op 9001 staan op mijn 209+).
Eenmaal anders geconfigureerd kan je rustig UPnP weer inschakelen als je die nog wil gebruiken.

Rob


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 24 Mei 2009, 12:09 
Offline

Lid geworden op: 16 Dec 2007, 12:00
Berichten: 9
Rob,

Dank voor je reactie en je tip.
Helaas werkt het nog niet.
De UPnP had ik niet aangevinkt staan.
Wel viel mij op dat ik MySQL op mijn 408 niet had aangevinkt.
Ook dat maakte overigens niet uit.

Heb je nog een andere suggestie?

Theo


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 24 Mei 2009, 13:00 
Offline

Lid geworden op: 24 Feb 2007, 19:51
Berichten: 690
We kunnen in ieder geval wel stellen dat SC draait.
SSODS geeft aan dat het process ook echt draait.
Ook je SB3 kan communiceren met SC volgens wat je zegt: Mijn collectie wordt nu als "leeg" gezien
Dat het scannen heel snel klaar is komt waarschijnlijk omdat het path waar je muziek staat nog niet goed is ingesteld in SC. Die kan je eenvoudig veranderen als je web interface weer werkt.

Schakel als eerste je firewall op je PC even uit om te kijken of die niets blokkeerd.

In je melding oorspronkelijke melding gaf je aan dat http://DiskStation:9000 niet werkte. Maar heb je het ook geprobeert met het ip nummer van je nas?
Dus http://ipnummer:9000
Via naam wil niet altijd werken (afhankelijk hoe je netwerk is ingericht).

Rob


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 24 Mei 2009, 13:33 
Offline

Lid geworden op: 16 Dec 2007, 12:00
Berichten: 9
Rob,

Ben ik weer. Dank opnieuw voor je meedenken. Stel ik zeer op prijs. De firewall had ik al geprobeerd. Maakte niets uit.
Ook contact leggen via 192.168.0.103:9000 (ip-adres van mijn squeezebox) werkte niet.
De SB3 kan wel een connectie maken met mijn Diskstation. Hij zegt ook dat hij met volume 1 connected is.

Zou versie 7.3.2. niet goed werken op mijn DS408? Hiervoor had ik (voorgeinstalleerd door Wifimedia) 7.2 draaien.

Het blijft curieus.

Theo


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 24 Mei 2009, 13:55 
Offline

Lid geworden op: 24 Feb 2007, 19:51
Berichten: 690
Verwacht niet dat 7.3.2 problemen moet geven op de 408. Zelf draai ik ook met 7.3.2 op een 209+. In basis zijn ze niet anders wat software.
Verder is 7.3.2 ook niet echt anders dan 7.2 wat werking.
Wat je kan proberen is je huidige versie weer te verwijderen.
Vervolgens als er nog zaken zijn achtergebleven handmatig verwijderen.
En vervolgens weer opnieuw installeren.

Via SSODS kan je ook de serverlog van SC bekijken. Staan daar nog zaken in die wijzen op dit probleem?


Rob


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 24 Mei 2009, 16:02 
Offline

Lid geworden op: 16 Dec 2007, 12:00
Berichten: 9
Inmiddels heb ik al weer diverse keren met SSODS SC geinstalleerd. Voor de laatste installatie heb ik met de hand zoveel mogelijk resten van SC in het register verwijderd. Niets hielp. Ook installatie via pakketbeheer met DS2.1 geeft hetzelfde resultaat.
Ik zie wel wat fouten in mijn server log staan, maar wat ik ermee aan moet is niet duidelijk.
Dit is mijn log:

0064: [09-05-24 16:16:53.8784] Slim::Plugin::MusicMagic::Plugin::initPlugin (150) Can't connect to port 10002 - MusicIP disabled.
0063:
0062: BEGIN failed--compilation aborted at (eval 513) line 2.
0061: Compilation failed in require at (eval 513) line 2.
0060: BEGIN failed--compilation aborted at /volume1/SqueezeCenter/CPAN/Template/Stash/XS.pm line 27.
0059:
0058: Template::Stash::XS object version 2.20 does not match bootstrap parameter 2.15 at /volume1/SSODS/lib/perl5/5.8.8/ppc-linux-thread-multi/DynaLoader.pm line 253.
0057:
0056: Couldn't load Template::Stash::XS 2.15:
0055: [09-05-24 16:16:52.2181] Slim::bootstrap::tryModuleLoad (273) Warning: Module [Template::Stash::XS] failed to load:
0054: [09-05-24 16:16:44 ] ssctrl SqueezeCenter started.
0053: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Command line = /volume1/SSODS/sbin/start-stop-daemon --start --chuid admin --exec /volume1/SqueezeCenter/slimserver.pl -- --daemon --pidfile /volume1/SqueezeCenter/Cache/squeezecenter.pid --cachedir /volume1/SqueezeCenter/Cache --logdir /volume1/SqueezeCenter/Logs --prefsdir /volume1/SqueezeCenter/prefs --noupnp
0052: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Enabled work-around for bug #4615 (MySQL errmsg.txt).
0051: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Enabled work-around for bug #4615 (MySQL errmsg.sys).
0050: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil directory: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/XML/Parser
0049: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/XML/Parser.pm
0048: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/Compress/Zlib.pm
0047: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/HTML/Entities.pm
0046: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/HTML/Filter.pm
0045: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/HTML/Form.pm
0044: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/HTML/HeadParser.pm
0043: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/HTML/PullParser.pm
0042: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/HTML/LinkExtor.pm
0041: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/HTML/FormatText.pm
0040: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/HTML/TreeBuilder.pm
0039: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/HTML/Formatter.pm
0038: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/HTML/TokeParser.pm
0037: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/HTML/Parser.pm
0036: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/YAML/Syck.pm
0035: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Removing evil file: /volume1/SqueezeCenter/CPAN/YAML/Dumper/Base.pm
0034: [09-05-24 16:16:39 ] ssctrl Starting SqueezeCenter 7.3.2-24695.
0033: [09-05-24 16:09:39 ] ssctrl SqueezeCenter stopped.
0032: [09-05-24 16:09:37 ] ssctrl Stopping SqueezeCenter 7.3.2-24695.

Tja, wat nu?

Theo


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 25 Mei 2009, 19:42 
Offline

Lid geworden op: 16 Dec 2007, 12:00
Berichten: 9
Als ik met SSODS probeer SC te deinstalleren krijg ik de volgende boodschap:

Removing SqueezeCenter 7.3.2-24695 .. rm: cannot remove directory `/volume1/SqueezeCenter': Permission denied FAILED!

Hoe zou ik dit kunnen oplossen, zodat ik een nieuwe, schone installatie kan uitvoeren?

Theo


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 25 Mei 2009, 20:33 
Offline

Lid geworden op: 24 Feb 2007, 19:51
Berichten: 690
Wat de fouten betreft in je log, ze zeggen mij te kort om te zeggen wat er echt aan de hand is. Dus vooral je eerste stukje log.
Wat in het tweede stuk vooral opvalt zijn de meldingen met 'ssctrl Removing evil file'.
Het lijkt er dus op dat er nog oude restanten van de voorgaande versie aanwezig waren. De genoemde files heb ik ook niet staan in mijn 7.3.2 installatie.
Dus het lijkt er toch op dat het systeem nog niet schoon was toen je 7.3.2 installeerde.

Zo te zien wil je het nog een keer proberen door opnieuw te installeren.
Dat de map /volume1/SqueezeCenter niet verwijderd kan worden is niet z'n probleem. Zolang de inhoud maar leeg is.
Vermoedelijk kan je de map niet verwijderen omdat dit ook ingesteld is als een gedeelde map.
Dat ik van 7.2 naar 7.3.2 ging had ik dezelfde melding maar dat geeft verder geen problemen (zolang hij leeg is).
Eventueel kan je inloggen via een telnet verbinding en daarmee kijken of alles echt weg is en eventueel restanten verwijderen.

Omdat de oorzaak van je probleem nog niet echt bekend is, mogelijk is er ook iets mis met SSODS. Je zou deze eventueel ook kunnen verwijderen na het verwijderen van SC. Vervolgens SSODS weer installeren en daarna weer SC.

Rob


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 25 Mei 2009, 20:59 
Offline

Lid geworden op: 16 Dec 2007, 12:00
Berichten: 9
SC en daarna SSODS maar weer eens gedeinstalleerd.

Als ik daarna SSODS-3.16-armv5tejl.pat probeer te installeren, krijg ik tot nu toe telkens fout 98, met boodschap:

Er zijn onbekende fout opgetreden (Error No:98).
(Note: An unsupported hardware (ppce500v2) has been detected while installing SSODS. An installation log file has been saved on the 'public' share.)

Met SSODS 3.17PPCE500v2.pat lijkt het daarna wel te lukken. Ik krijg fout 42 en volgens de handleiding van Wifimedia is dat goed.

Welke SSODS gebruik jij en wat zou de fout kunnen zijn?


Theo


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 25 Mei 2009, 21:15 
Offline

Lid geworden op: 24 Feb 2007, 19:51
Berichten: 690
Ik werk nog met 3.15.
Op het moment dat ik de upgrade deed waren 3.16 en 3.17 ook nog niet beschikbaar.

Dat SSODS-3.16-armv5tejl.pat niet werkt klopt. Is voor andere hardware. Bijvoorbeeld de 407. Net als voor mijn 209+ moet je de ppce500v2 versies hebben.
Zie http://oinkzwurgl.org/ssods_hardware

En op de download pagina zijn beide beschikbaar voor en verschillede versies:
http://oinkzwurgl.org/ssods_downloads

De 3.15 die ik heb draaien is goed genoeg. Maar voor toekomstige versies van SC zal ook een nieuwere versie van SSODS nodig zijn.
Voor SC 7.4 zal minimaal SSODS 3.17 nodig zijn. Dus als die het nu goed voor je doet ben je alvast voorbereid op SC 7.4

Rob


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 26 Mei 2009, 07:35 
Offline

Lid geworden op: 16 Dec 2007, 12:00
Berichten: 9
Inmiddels werkt alles weer.

Ik heb SSODS eraf gehaald en met pakketbeheeer in Diskstation 2.1 SC geïnstalleerd. Dat ging nu wel goed. Ik kom nu ook gelukkig weer in de webinterface voor SC. Die zit bij mij op poort 9002.

Nu eindelijk weer van muziek genieten.
Het afspelen van flac-files via mijn Squeezebox 3, aangesloten op een externe DAc (die in mijn Accuphase CD78 speler) en voorzien van externe CI voeding, geeft toch wel een erg fraai resultaat.

Theo


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kan geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.