WifiMedia

Het Nederlandstalige Streaming Media Forum!
Het is momenteel 23 Sep 2018, 12:01

Alle tijden zijn UTC+02:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 8 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 31 Mei 2009, 11:05 
Offline

Lid geworden op: 20 Mei 2009, 22:01
Berichten: 22
Ik heb momenteel een 500gb schijf bijgeplaatst in mijn ReadyNAS Duo. Totale capaciteit is nu 1TB. Ik vraag mezelf echter af in welke RAID ik de NAS moet zetten: X-RAID of RAID 0. Ik wil een zo groot mogelijke opslag capaciteit, een eventueel data verlies zal ik op een andere manier oplossen.

Ik wil de 2x500gb schijf als 1 1TB schijf zien.

bvd


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 31 Mei 2009, 12:48 
Offline

Lid geworden op: 08 Jan 2008, 08:42
Berichten: 115
Met x-raid heb je altijd redundancy als er meer dan één schijf in de nas zit. In het geval van twee schijven heb je dus altijd het equivalent van raid1. Als je geen behoefte hebt aan redundancy dan zal je voor raid0 moeten kiezen.
Zie hier voor meer info over x-raid.

_________________
The volume of a pizza with radius z and height a is
pi * z * z * a


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 31 Mei 2009, 15:20 
Offline
Moderator

Lid geworden op: 15 Feb 2008, 20:42
Berichten: 479
RAID 0, ok wel striping genoemd, verdeelt een file over meerdere schijven.
Deze schijven worden door de computer als 1 schijf gezien.
Goede nieuws, het gaat een stukje sneller
Slechte nieuws, gaat 1 schijf kapot dan ben je ook de data op de andere kwijt.

_________________
www.thewelltemperedcomputer.com


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 31 Mei 2009, 17:58 
Offline

Lid geworden op: 24 Feb 2007, 19:51
Berichten: 690
Alleen ondersteund de ReadyNas Duo volgens mij geen raid 0. Alleen X-raid.
Toen ik mijn 209+ aanschafte was dat volgens mij de reden dat ik de ReadyNas Duo niet verder bekeken heb omdat ik ook raid 0 wilde draaien.
Als je bij WifiMedia gelijk een tweede schijf voor een readynas duo erbij besteld staat er ook bij dat hij raid 1 wordt geconfigureerd.
Ik heb hem zelf niet dus kan het niet controleren en mogelijk zijn er firmware updates geweest die dit wel mogelijk maken.

Rob


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 31 Mei 2009, 21:30 
Offline

Lid geworden op: 20 Mei 2009, 22:01
Berichten: 22
het schijnt nu met de nieuwe firmware al te kunnen. Ik kan er alleen nog niet helemaal achterkomen hoe ik het moet uitvoeren...

Iemand enig idee? Ik RAIDar is geen optie te vinden.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 31 Mei 2009, 22:56 
Offline

Lid geworden op: 24 Feb 2007, 19:51
Berichten: 690
Als het kan is mogelijk onderstaand de manier. Maar dan ben je wel al je data kwijt. Dit komt uit de FAQ van netgear (algemeen, niet specifiek de duo). Maar mogelijk werkt dit dus ook met de duo.

» How do I switch between Flex-RAID and X-RAID mode?
RAID 0, 1, and 5 are part of the Flex-RAID RAID levels. If you want to switch from this mode to X-RAID (expandable RAID), you will need to backup your data first, and then perform a factory default. During the factory default process, there will be a 10-minute window during the boot where you can use RAIDar to click the Setup and set the box to the desired RAID mode (Flex-RAID or X-RAID). RAIDar will prompt with "Click Setup" during this 10-minute period.

Rob


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 02 Jun 2009, 19:30 
Offline

Lid geworden op: 08 Jan 2008, 08:42
Berichten: 115
Ik heb geen Duo maar volgens dit topic op de readynas forums zit het al vanaf juli 2008 in de firmware. Als je de meest recente hebt dan zou het dus moeten kunnen. Kans is echter wel groot dat je inderdaad niet zonder een factory default het in kan stellen.

_________________
The volume of a pizza with radius z and height a is

pi * z * z * a


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp:
BerichtGeplaatst: 03 Okt 2009, 00:33 
Offline

Lid geworden op: 01 Okt 2009, 19:56
Berichten: 4
Volgens mij zijn ze nog makkelijker: meteen X-Raid instellen, of als je er uiteindelijk naar toe zou willen gaan, eerst alles backuppen, want daarna is het weg. X-Raid werkt overigens geweldig. Hij zorgt altijd voor de meest veilige opslagvorm, en bij het bijzetten van een schijf gaat hij automatisch aan het werk en zit zichzelf om naar een nieuwe raid vorm...


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 8 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kan geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.