WifiMedia

Het Nederlandstalige Streaming Media Forum!
Het is momenteel 19 Apr 2018, 11:50

Alle tijden zijn UTC+02:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 2 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: DS712+ "systeem partitie mislukt"
BerichtGeplaatst: 20 Feb 2012, 20:58 
Offline

Lid geworden op: 20 Sep 2008, 19:39
Berichten: 3
Afgelopen vrijdag een DS712+ gekocht als vervanging van mijn energie vretende ReadynasPRO.
Situatie voor die tijd:
1 ReadyNAS Pro met 3 * 3 TB disks.

Aangezien ik data moest overzetten van de ReadynasPro naar de DS712 voor onderstaande actie gekozen:
- 1 tijdelijke 1TB drive in bay 2 van de DS712 gezet, en de DS712 geinstalleerd.
- 1 van de drie 3TB drives op de ESATA aansluiting gezet en de data van de ReadynasPRO gekopieerd naar de ESATA schijf.
- Toen de data overgezet was, een andere 3 TB drive in bay 1 van DS712 gezet >> ging netjes het volume redundant maken.
- Na afloop van het redundant maken, de 1 TB drive uit bay2 gehaald, en daar de laatste 3 TB in gezet.

Nu geeft de DS712 alleen een foutmelding, en is de volume grootte niet aangepast naar 3 TB...
Melding in het opslagbeheer > Volume scherm:
DS712+ Schijf 1 2,73 TB Normaal
DS712+ Schijf 2 2,73 TB Systeempartitie mislukt.

Bij HDD beheer staat schijf 2 ook als mislukt, maar testen laten wel alles OK zien.

Nu mijn vragen:
- Hoe kan ik de schijf weer op normaal krijgen in HDD-beheer?
- Hoe krijg ik het volume weer redundant?
- Hoe vergroot ik het volume van 1 TB naar 3 TB?


Bijlagen:
Schermafbeelding 2012-02-20 om 20.54.44.png
Schermafbeelding 2012-02-20 om 20.54.44.png [ 100.11 KiB | 1984 keer bekeken ]
Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 21 Mar 2012, 16:13 
Offline
Admin

Lid geworden op: 03 Mar 2009, 15:48
Berichten: 340
Locatie: Arnhem
Omdat je gebruikt maakt van een Synology Hybrid Raid oftewel SHR moet eventueel uitbreid van capaciteit automatisch verlopen.

Wat je kan doen is schijf 2 uit de NAS halen en de partities verwijderen door deze te koppelen aan een PC. Daarna stop je de schijf weer terug en moet het volume te herstellen zijn onder de beheer knop bij het volume beheer.

Aangezien de data nu uitsluitend op schijf 1 staat maakt het formateren van schijf 2 ook niet uit. (als ik het goed begrepen heb in je verhaal)


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 2 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kan geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.