WifiMedia

Het Nederlandstalige Streaming Media Forum!
Het is momenteel 21 Nov 2017, 01:42

Alle tijden zijn UTC+01:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 21 Aug 2016, 01:51 
Offline

Lid geworden op: 28 Jul 2007, 11:57
Berichten: 43
Vraagje, hoe kan ik het voor elkaar krijgen om een gastnetwerk te maken op een eigen VLAN zodat mijn lokale netwerk niet bereikbaar is?

De apparatuur die ik tot mijn beschikking heb is een UniFi Security Gateway 3P en een UniFi AP-AC-Lite accespoint aangesloten op een managed ZyXel switch (GS-1800HP-8).

Op de één of andere manier krijg ik het niet aan de praat. Graag een uitleg hoe ik dit het beste kan aanpakken.

Bij voorbaat dank!

_________________
.
Wij weten alles van Niets .....
Struiners Unie - Unie van vrije internet Struiners!


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 23 Aug 2016, 17:29 
Offline
Moderator

Lid geworden op: 05 Mar 2009, 12:12
Berichten: 195
hi,

ik heb zelf geen ervaring met de zyxel switch maar de Unifi security gateway en de AC lite zijn in principe heel makkelijk in te stellen met een vlan.
groetjes marijn


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 23 Aug 2016, 21:50 
Offline

Lid geworden op: 28 Jul 2007, 11:57
Berichten: 43
Kun je me de volgorde aangeven?

Ik zal een voorzet geven, zoals ik dacht dat het zou moeten werken:
1 - (controller software) maak een nieuw netwerk aan met een VLAN-ID op een ip-range die je hier voor wil gebruiken, geef hier aan dat de DHCP-server optie wordt gebruikt.
2 - (controller software) Maak een VLAN draadloosnetwerk met dezelfde VLAN-ID.

Bovenstaande werkt bij mij niet. De ZyXel switch gebruik ik gewoon met standaard instellingen.

Is dit juist?

Als er een Ubiqiti switch nodig is welke raad u mij aan?
Minimale configuratie: 8 poorts, PoE (zowel Ubiquity als de standaard 48Vdc), managed

_________________
.
Wij weten alles van Niets .....
Struiners Unie - Unie van vrije internet Struiners!


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 24 Aug 2016, 12:09 
Offline
Moderator

Lid geworden op: 05 Mar 2009, 12:12
Berichten: 195
hi,

de instellingen die u in de controller heeft gezet zijn goed, (je kan dit testen door de accespoint voor een test rechtstreeks aan te sluiten op de USG en dan kan je zien wanneer je verbinding maakt met het VLAN WLAN een ander ip krijgt.)

Voor de instellingen op de switch: allebei de VLAN's moeten op de poorten waar de switch & de accespoint worden toegewezen(getagt) (vlan nr: 1 is het standaard netwerk).
Ik hoop dat je hier weer iets verder mee kan komen.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 27 Aug 2016, 10:41 
Offline

Lid geworden op: 28 Jul 2007, 11:57
Berichten: 43
Duidelijk. We gaan het uit proberen. Bedankt!

_________________
.
Wij weten alles van Niets .....
Struiners Unie - Unie van vrije internet Struiners!


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 5 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kan geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.