WifiMedia

Het Nederlandstalige Streaming Media Forum!
Het is momenteel 24 Okt 2018, 05:16

Alle tijden zijn UTC+02:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 14 Dec 2014, 20:42 
Offline

Lid geworden op: 01 Aug 2011, 20:01
Berichten: 34
Hopelijk kan iemand mij helpen. Sinds een goede maand zie ik mijn nas niet meer onder 'netwerk' in verkenner. Ik heb wel twee netwerkverbindingen (naar Qmultimedia en naar een externe usb-schijf) en die werken wel. Inloggen via de browser en Qfinder gaat ook. Ik ben nu al weken aan het zoeken op Google, maar ik heb nog geen enkele oplossing gevonden. Ik heb dit oa nodig, zodat ik MCIM (gekoppeld aan mijn Dune mediaspeler) kan koppelen. Nu wil hij namelijk niet meer een Interface maken...
Ik heb ook al geprobeerd om mijn Firewall (Bitdefender) uit te schakelen, maar helaas geen succes.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 16 Dec 2014, 11:10 
Offline
Admin

Lid geworden op: 03 Mar 2009, 15:48
Berichten: 340
Locatie: Arnhem
Soms helpt het om de NAS in dezelfde werkgroep als de PC te zetten. Vaak is het echter een windows of firewall probleem dat de NAS niet standaard zichtbaar wordt in de netwerkverkenner van windows.

Je kan eventueel in MCIM gebruik maken van een handmatig pad zoals \\ipadresnas\map of \\naamvannas\map
Zo kan je hem ook in de windowsverkenner benaderen door \\ipadresofnaamvandenas in te vullen in de adresbalk.
De kans is er ook dat als je dit doet dat hij weer herkent wordt in de verkenner.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 16 Dec 2014, 19:57 
Offline

Lid geworden op: 01 Aug 2011, 20:01
Berichten: 34
Bedankt WifiTom voor je antwoord. De firewall uitzetten haalde helaas niks uit. Als ik in dat probeer met ipadresnas of naamvannas, dan krijg ik een foutmelding (uitroepteken bij configuratie). Machine: De map waarin de film(s) staan is niet geldig. In verkenner is er niet echt een probleem, aangezien ik 2 netwerkkoppelingen heb aangemaakt en die werken perfect.
Wat ik nu doe om de interface wel te maken is dat te doen naar een lokale harde schijf en dan kopieer ik naar mijn nas. De nieuwste films wil hij echter niet starten op de Dune. Ik heb een verschil ontdekt tussen de films die wel gingen en de nieuwe die niet gaan:

dune_folder.txt van nieuwe film:
icon_path=../../../MCIM_data/teenage mutant ninja turtles 2014 br/.icon.png
icon_sel_path=../../../MCIM_data/teenage mutant ninja turtles 2014 br/.iconsel.png
background_path=../../../MCIM_data/teenage mutant ninja turtles 2014 br/.background.jpg
item.0.media_url=nfs://admin:admin@192.168.0.195:/Qmultimedia:/Films/T/Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) (Br)/Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) (Br).mkv
item.0.caption=Start Film
item.0.icon_path=../../../MCIM_data/MCIM/.PlayBtn.png
item.0.icon_sel_path=../../../MCIM_data/MCIM/.PlayBtnSel.png
use_icon_view=yes
background_x=0
background_y=0
content_box_padding_top=4
content_box_padding_left=5
content_box_height=132
icon_top=12
content_box_width=340
num_rows=1
num_cols=2
paint_scrollbar=no
paint_path_box=no
paint_help_line=no
paint_icon_selection_box=no
paint_captions=no
paint_icons=yes
content_box_x=120
content_box_y=855
content_box_x=120
content_box_y=855

en van oude film:
icon_path=../../../MCIM_data/taking of pelham 1 2 3 the/.icon.png
icon_sel_path=../../../MCIM_data/taking of pelham 1 2 3 the/.iconsel.png
background_path=../../../MCIM_data/taking of pelham 1 2 3 the/.background.jpg
item.0.media_url=nfs://192.168.0.195:/Qmultimedia:/Films/T/Taking Of Pelham 123, The
item.0.caption=Start Film
item.0.icon_path=../../../MCIM_data/MCIM/.PlayBtn.png
item.0.icon_sel_path=../../../MCIM_data/MCIM/.PlayBtnSel.png
use_icon_view=yes
background_x=0
background_y=0
content_box_padding_top=4
content_box_padding_left=5
content_box_height=132
icon_top=12
content_box_width=340
num_rows=1
num_cols=2
paint_scrollbar=no
paint_path_box=no
paint_help_line=no
paint_icon_selection_box=no
paint_captions=no
paint_icons=yes
content_box_x=120
content_box_y=855
content_box_x=120
content_box_y=855

Het verschil is dus dat hij bij de nieuwe 'admin:admin@' erbij zet. Als ik dit manueel verwijder in de txt-file, dan start de film normaal op. Het is een workaround, maar je moet dat voor elke film 3 maal doen (Alles, Genre, Alfabet). Weet je misschien nu iets meer?


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 17 Dec 2014, 09:48 
Offline
Admin

Lid geworden op: 03 Mar 2009, 15:48
Berichten: 340
Locatie: Arnhem
Via NFS zou je geen gebruiker/ww op hoeven te geven zolang de rechten vrij staan voor IP adressen in het netwerk.
Vraagt MCIM om de gebruikersnaam/ww met het koppelen?


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 17 Dec 2014, 20:47 
Offline

Lid geworden op: 01 Aug 2011, 20:01
Berichten: 34
Nee, MCIM vraag niks. Als ik de interface maak naar de netwerkschijf, zegt hij gewoon dat het gereed is, maar het balkje van voortgang doet niks. Of ik nu iets invul van gebruiker/ww bij configuratie of niet, maakt niet uit.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 5 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kan geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.