WifiMedia

Het Nederlandstalige Streaming Media Forum!
Het is momenteel 28 Jun 2017, 07:24

Alle tijden zijn UTC+02:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: YaDIS installeren
BerichtGeplaatst: 05 Aug 2016, 08:54 
Offline

Lid geworden op: 26 Sep 2010, 10:40
Berichten: 7
Beste forumleden,

Ik zou graag mijn Dune willen verrijken met YaDIS echter krijg ik het vooralsnog niet aan de praat. De film worden wel "gelezen" en ik zie ze ook allemaal staat (met een rood uitroepteken) maar zodra ik er 1 wil verwerken, duurt het erg lang om vervolgens vast te lopen. Nu vraag ik me af of het aan mijn instellingen zou kunnen liggen. Zie hieronder wat ik in het tabje "Mappen" heb staan:

Folder: Q:\Video
Dune pad: smb://[user[:password]@192.168.0.50/Multimedia/Video

Ik neem aan dat dit goed is, ik ook geprobeerd om user en password in te vullen maar ook dat heeft dus niet geholpen?

Iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

Bedankt alvast.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: YaDIS installeren
BerichtGeplaatst: 05 Aug 2016, 09:54 
Offline
Admin

Lid geworden op: 03 Mar 2009, 15:48
Berichten: 340
Locatie: Arnhem
Joris schreef:
Beste forumleden,

Ik zou graag mijn Dune willen verrijken met YaDIS echter krijg ik het vooralsnog niet aan de praat. De film worden wel "gelezen" en ik zie ze ook allemaal staat (met een rood uitroepteken) maar zodra ik er 1 wil verwerken, duurt het erg lang om vervolgens vast te lopen. Nu vraag ik me af of het aan mijn instellingen zou kunnen liggen. Zie hieronder wat ik in het tabje "Mappen" heb staan:

Folder: Q:\Video
Dune pad: smb://[user[:password]@192.168.0.50/Multimedia/Video

Ik neem aan dat dit goed is, ik ook geprobeerd om user en password in te vullen maar ook dat heeft dus niet geholpen?

Iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

Bedankt alvast.


Probeer eens een : achter het IP adres te zetten bij het dune path, via google lijkt dit een oplossing voor sommige te zijn. Als dit niet werkt heb ik geen idee en zou ik NFS ipv Samba gaan gebruiken.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: YaDIS installeren
BerichtGeplaatst: 07 Aug 2016, 20:58 
Offline

Lid geworden op: 26 Sep 2010, 10:40
Berichten: 7
Tom,

Bedankt voor je reactie maar helaas werkt dat ook niet. Misschien een stomme vraag, maar hoe ik dat dan via NFS?

Gr, Joris


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: YaDIS installeren
BerichtGeplaatst: 09 Aug 2016, 09:37 
Offline
Admin

Lid geworden op: 03 Mar 2009, 15:48
Berichten: 340
Locatie: Arnhem
Joris schreef:
Tom,

Bedankt voor je reactie maar helaas werkt dat ook niet. Misschien een stomme vraag, maar hoe ik dat dan via NFS?

Gr, Joris


Wat voor een NAS heb je? NFS moet je activeren in het configuratiescherm van je NAS, vervolgens moet je NFS rechten toekennen aan je map met films.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: YaDIS installeren
BerichtGeplaatst: 09 Aug 2016, 20:57 
Offline

Lid geworden op: 26 Sep 2010, 10:40
Berichten: 7
WifiTom schreef:
Joris schreef:
Tom,

Bedankt voor je reactie maar helaas werkt dat ook niet. Misschien een stomme vraag, maar hoe ik dat dan via NFS?

Gr, Joris


Wat voor een NAS heb je? NFS moet je activeren in het configuratiescherm van je NAS, vervolgens moet je NFS rechten toekennen aan je map met films.


Ik heb een QNAP. Ik zal eens kijken. Maar heeft dit verder geen gevolgen voor andere dingen/instellingen (bijv hoe ik nu mijn films raadpleeg)?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: YaDIS installeren
BerichtGeplaatst: 11 Aug 2016, 09:39 
Offline
Admin

Lid geworden op: 03 Mar 2009, 15:48
Berichten: 340
Locatie: Arnhem
Joris schreef:
WifiTom schreef:
Joris schreef:
Tom,

Bedankt voor je reactie maar helaas werkt dat ook niet. Misschien een stomme vraag, maar hoe ik dat dan via NFS?

Gr, Joris


Wat voor een NAS heb je? NFS moet je activeren in het configuratiescherm van je NAS, vervolgens moet je NFS rechten toekennen aan je map met films.


Ik heb een QNAP. Ik zal eens kijken. Maar heeft dit verder geen gevolgen voor andere dingen/instellingen (bijv hoe ik nu mijn films raadpleeg)?


NFS is het linex bestandsprotocol wat een NAS en mediaspeler vaak kan gebruiken. SMB is het protocol van windows. Je kan in je QNAP bij configuratiescherm > Win/Mac/NFS NFS activeren.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: YaDIS installeren
BerichtGeplaatst: 12 Aug 2016, 16:31 
Offline

Lid geworden op: 27 Apr 2007, 18:46
Berichten: 84
Locatie: Dedemsvaart
Als je gaat voor NFS moet je onder de gedeelde map ook het IP adres van je Dune toevoegen geen enkele toevoeging gewoon als volgend 000.000.000.000 en dan wel de nullen vervangen door je Dune IP.
Maar als ik het zo eens bekijk klopt je Video map sowieso niet het lijkt er op dat je daar een share op je pc geselecteerd hebt die verwijst naar je QNAP Video map.
Als je een map wil toevoegen van je QNAP ga je in yaDIS naar Instellingen, Mappen, Toevoegen, en dan klik je op het mapje rechts naast Folder: dan kies je voor netwerk als het goed is word je QNAP als naamserver (niet het IP adres maar een unieke naam die is aangemaakt door je QNAP) zichtbaar in het netwerk, daar selecteer je vervolgens je Multimedia/Video share en klikt op OK, nu word de share toegevoegd en bij folder zal in jouw geval er zoiets staan als \\NAAMSERVERNAAMQNAP\Multimedia\Video en bij Dune pad smb://IPADRES VANJEQNAP/Multimedia/Video in jouw geval smb://192.168.0.50/Multimedia/Video
Dat laatste kan je aanpassen naar nfs en het moet er dan als volgt uit zien nfs://192.168.0.50:/Multimedia/Video met een dubbel punt tussen het laatse cijfer en de forwardslash die daar op volgt doe je dit niet dan krijg je een foutmelding als je die map op je Dune wil benaderen.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: YaDIS installeren
BerichtGeplaatst: 06 Sep 2016, 22:13 
Offline

Lid geworden op: 26 Sep 2010, 10:40
Berichten: 7
HB schreef:
Als je gaat voor NFS moet je onder de gedeelde map ook het IP adres van je Dune toevoegen geen enkele toevoeging gewoon als volgend 000.000.000.000 en dan wel de nullen vervangen door je Dune IP.
Maar als ik het zo eens bekijk klopt je Video map sowieso niet het lijkt er op dat je daar een share op je pc geselecteerd hebt die verwijst naar je QNAP Video map.
Als je een map wil toevoegen van je QNAP ga je in yaDIS naar Instellingen, Mappen, Toevoegen, en dan klik je op het mapje rechts naast Folder: dan kies je voor netwerk als het goed is word je QNAP als naamserver (niet het IP adres maar een unieke naam die is aangemaakt door je QNAP) zichtbaar in het netwerk, daar selecteer je vervolgens je Multimedia/Video share en klikt op OK, nu word de share toegevoegd en bij folder zal in jouw geval er zoiets staan als \\NAAMSERVERNAAMQNAP\Multimedia\Video en bij Dune pad smb://IPADRES VANJEQNAP/Multimedia/Video in jouw geval smb://192.168.0.50/Multimedia/Video
Dat laatste kan je aanpassen naar nfs en het moet er dan als volgt uit zien nfs://192.168.0.50:/Multimedia/Video met een dubbel punt tussen het laatse cijfer en de forwardslash die daar op volgt doe je dit niet dan krijg je een foutmelding als je die map op je Dune wil benaderen.


Bedankt voor je reactie. Ik heb namelijk ook het idee dat het aan "een" instelling ligt. Maar zoals jij beschrijft werkt helaas niet. Als ik Netwerk aan klik krijg ik geen drop down (zie printscreen/bijlage). Heb je een ander idee hoe ik dit zou kunnen oplossen?

Bedankt alvast weer.


Bijlagen:
Yadis.jpg
Yadis.jpg [ 29.27 KiB | 784 keer bekeken ]
Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: YaDIS installeren
BerichtGeplaatst: 08 Sep 2016, 18:25 
Offline

Lid geworden op: 27 Apr 2007, 18:46
Berichten: 84
Locatie: Dedemsvaart
Ik kan maar 1 ding bedenken, is je pc wel gedeeld in het netwerk?


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kan geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.