WifiMedia

Het Nederlandstalige Streaming Media Forum!
Het is momenteel 21 Nov 2018, 02:21

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 2 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 06 Jul 2010, 14:37 
Offline
Admin

Lid geworden op: 03 Mar 2009, 15:48
Berichten: 340
Locatie: Arnhem
Dune Base 3.0
Installeren van de 3.5” interne hardeschijf


Hieronder vind u de eerste paar stappen die noodzakelijk zijn om de harde schijf in uw Dune Base te laten werken met bijv. FTP, BitTorrent, SMB en andere functionaliteiten.

U begint met het plaatsen van de harde schijf. Het is aan te raden dat de speler volledig losgekoppeld van stroom is voordat u de harde schijf probeert te plaatsen.

1. Formatteren van de schijf: Als u van plan bent media naar de schijf te kopiëren van pc of laptop via het netwerk, of bijvoorbeeld de BitTorrent functionaliteit te gebruiken dan is het aan te raden de disk volgens het ext2/3 bestandssysteem te formatteren.
2. Om de harde schijf te formatteren met de speler gaat u naar het hoofdmenu en kiest u het icoon dat zich associeert met de interne schijf. Druk op de INFO knop op de AB en kies voor “Format Disk”
3. De speler zal vervolgens met het ext2 bestandssysteem geformatteerd worden.

Let op! Bij het formatteren van de harde schijf wordt alle data gewist!


1. Benaderen van de harddisk via SMB: U kunt de interne schijf van de Dune over het netwerk benaderen en vervolgens media overzetten. Zorg ervoor dat de Dune verbonden is met uw netwerk en een IP adres heeft gekregen. U kunt de verbindingstatus bij de setup/netwerk opties bekijken.
2. Noteer het IP adres (voorbeeld 192.168.1.15 of 10.0.0.15) en open de bestandsverkenner in Windows. Typ vervolgens bovenin de adresbalk: \\192.168.1.15 en druk op enter
3. U begeeft zich nu in de root(hoofdmap) van de interne schijf. Hier kunt u mappen aanmaken en media naartoe kopiëren.
4. Om een vaste verbinding met de pc te leggen kiest u één van de hoofdmappen en klikt u op rechtermuisknop -> Netwerkverbinding maken. Kies een stationsletter, en voltooi de setup.
5. U kunt de harde schijf nu onder de juiste stationsletter vinden in het “deze computer” scherm onder netwerkstations.

Om de verbinding te verbreken kies u rechtermuisknop->verbinding verbreken.1. Streamen vanaf de pc/laptop: Er is ook de mogelijkheid om mediabestanden te streamen vanaf de harddisk in de Windows machine.
2. Daarvoor zijn twee opties, u kunt door het netwerk bladeren via de “netwerkbrowser” deze is vinden in het hoofdmenu van de speler. Deze functie zoekt uw netwerkgroepen af op zoek naar gedeelde mappen.
3. De andere optie is de mogelijk om een vaste netwerk verbinding te leggen met de PC. Druk in het hoofdmenu “popup menu” op de AB. Kies voor de optie nieuwe netwerk directory.
4. Vul een willekeurige naam in, kies voor type SMB, bij server vult u het IP-adres van de Windows machine in, bij directory vult u de naam van de gedeelde map op die machine in. Mocht Windows een gebruikersnaam/wachtwoord vereisen dan voert u deze ook in.
5. Om een map of schijf in Windows te delen kiest u voor rechtermuisknop -> eigenschappen van de betreffende map. Ga vervolgens naar de tab “Delen” en kies voor de optie om de map in het netwerk te delen. Pas de instellingen toe en u bent gereed om te streamen!


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 09 Mei 2012, 09:10 
Offline

Lid geworden op: 09 Jan 2009, 14:01
Berichten: 9
De laatste Hitachi HD is 4 tB.
Kan deze in de Dune HD duo?


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 2 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kan geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.