WifiMedia

Het Nederlandstalige Streaming Media Forum!
Het is momenteel 14 Dec 2017, 07:22

Alle tijden zijn UTC+01:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 25 Jul 2011, 16:54 
Offline

Lid geworden op: 25 Jul 2011, 16:41
Berichten: 21
Locatie: Ribeirao Preto (SP) - Brazilië
Ik heb onlangs de Dune Smart D1 gekocht en wil hem gaan aansluiten. Ik wil geluid afspelen via de ontvanger van mijn home theater 5.1 maar het probleem is dat mijn ontvanger een oudje is en geen hdmi aansluitingen heeft. Hoe kan ik dit het beste oplossen?


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 26 Jul 2011, 15:50 
Offline

Lid geworden op: 15 Mar 2011, 19:15
Berichten: 82
Maar wellicht bezit je tv wel over HDMI en dan kan je het geluid via je homecinnema afspelen via de Optische of Coaxiale ingang Dus HDMI vanuit de Dune naar TV en Optisch via Dune naar Homecinnema
Neem aan dat je Homecinnema deze aansluiting(en) wel bezit toch?

Groet Birdy D


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 27 Jul 2011, 00:18 
Offline

Lid geworden op: 25 Jul 2011, 16:41
Berichten: 21
Locatie: Ribeirao Preto (SP) - Brazilië
Bedankt voor je antwoord. Ik heb het inderdaad zo opgelost. Optische kabel van de Dune naar mijn ontvanger (Ingang SA-CD/CD).
Klinkt goed.

Groet,

Joop.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 13 Okt 2012, 15:34 
Offline

Lid geworden op: 04 Nov 2009, 09:35
Berichten: 8
Hallo,
ik heb een vergelijkbare uitdaging. Ik heb de Dune Smart D1 via HDMI aangesloten op de TV. Ik wil het geluid uitsturen naar mijn versterker, een Acam Neo Solo.
De Arcam heeft echter geen Toslink input, alleen output.
Dus ik dacht dat op te lossen door de Dune tegelijkertijd analoog aan te sluiten via RCA op de Arcam. Maar ik krijg dat niet voor elkaar: het lijkt alsof ik niet tegelijk HDMI en Analoog uit op de Dune kan gebruiken?
Of is er een instelling die ik om moet zetten? Ik ben tientallen keren door de menu's gegaan, maar ik kan het niet vinden.
Iemand ideeën?


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 15 Okt 2012, 17:57 
Offline
Admin

Lid geworden op: 03 Mar 2009, 15:48
Berichten: 340
Locatie: Arnhem
Hey Jurgen,

Volgens mij is het wel mogelijk. Zorg dat bij de audio instellingen HDMI audio uit staat en kies voor PCM (decodeer).
De Dune moet namelijk het geluid voor je decoderen aangezien het analoog wordt uitgestuurd daarmee kan je versterker dit dus niet doen.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 17 Nov 2012, 10:19 
Offline

Lid geworden op: 04 Nov 2009, 09:35
Berichten: 8
Het is inderdaad gelukt.
Als volgt opgelost:
Instellingen>Audio>HDMI audio "ingeschakeld"
Dan gebruik ik de optische uitgang van de TV naar een D/A converter, die ik vervolgens op de versterker heb aangesloten.

Thnx, Jurgen


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kan geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.