WifiMedia

Het Nederlandstalige Streaming Media Forum!
Het is momenteel 14 Dec 2017, 07:22

Alle tijden zijn UTC+01:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 7 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: Dune Duo
BerichtGeplaatst: 01 Okt 2014, 05:54 
Offline

Lid geworden op: 09 Jan 2009, 14:01
Berichten: 9
Ik wil graag overgaan tot het plaatsen van twee HDD's van beide 6 TB.
Welke is het meest geschikt: WD green of red?
En als ik het goed begrijp is er een progje beschikbaar om alles van de oude schijven (2 x 3 TB) over te zetten.
Is dat progje beter/sneller dan "copydisk"?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Dune Duo
BerichtGeplaatst: 01 Okt 2014, 10:34 
Offline
Admin

Lid geworden op: 03 Mar 2009, 15:48
Berichten: 340
Locatie: Arnhem
Qua schijf zal ik voor de WD Green gaan. Red heeft functies die je in een mediaspeler niet gebruikt en zijn specifiek bedoeld voor RAID configuratie terwijl de Greens gewoon als losse drives te gebruiken zijn.

Overigens heb ik mijn twijfels of 6TB wel werkt in de Dune Duo. Naar mijn ervaring werkt voor de wat oudere Dunes zoals de Max en Smart modellen maximaal 3TB.
Het kan zijn dat dit tegenwoordig misschien meer is maar ik kan zo via google niks hierover vinden.

Je laatste vraag is mij niet helemaal duidelijk. In principe kan je elk willekeurig back-up programma of gewoon een bestandsverkenner gebruiken om je data te kopiƫren.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Dune Duo
BerichtGeplaatst: 01 Okt 2014, 23:04 
Offline

Lid geworden op: 09 Jan 2009, 14:01
Berichten: 9
Dit is het progje:

WD Acronis True Image, dat beschikbaar is als een gratis download op de website van WD Support, geeft u de mogelijkheid om al uw gegevens naar een nieuwe schijf te kopiƫren, zodat u uw besturingssysteem niet opnieuw hoeft te installeren om alle voordelen van een nieuwe schijf te krijgen.


Het maakt kennelijk een excate copy van je oude schijf.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Dune Duo
BerichtGeplaatst: 01 Okt 2014, 23:11 
Offline

Lid geworden op: 09 Jan 2009, 14:01
Berichten: 9
WifiTom schreef:
Overigens heb ik mijn twijfels of 6TB wel werkt in de Dune Duo. Naar mijn ervaring werkt voor de wat oudere Dunes zoals de Max en Smart modellen maximaal 3TB.
Het kan zijn dat dit tegenwoordig misschien meer is maar ik kan zo via google niks hierover vinden.


Dat zou kunnen, maar de standaard 'grens' voor NTFS format is dacht ik 2 TB. Ik moest iets extras doen om 3 TB te formateren (weet niet meer wat). Wellicht moet 6 TB in diverse partities?

Heeft Wifimedia geen ervaringen met de Duo's en/of Max-en en HDD's > 3 TB?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Dune Duo
BerichtGeplaatst: 02 Okt 2014, 17:23 
Offline
Admin

Lid geworden op: 03 Mar 2009, 15:48
Berichten: 340
Locatie: Arnhem
Vlakedaki schreef:
WifiTom schreef:
Overigens heb ik mijn twijfels of 6TB wel werkt in de Dune Duo. Naar mijn ervaring werkt voor de wat oudere Dunes zoals de Max en Smart modellen maximaal 3TB.
Het kan zijn dat dit tegenwoordig misschien meer is maar ik kan zo via google niks hierover vinden.


Dat zou kunnen, maar de standaard 'grens' voor NTFS format is dacht ik 2 TB. Ik moest iets extras doen om 3 TB te formateren (weet niet meer wat). Wellicht moet 6 TB in diverse partities?

Heeft Wifimedia geen ervaringen met de Duo's en/of Max-en en HDD's > 3 TB?


Voor 3TB moet je een GPT parititionering gebruiken, dat klopt.

Helaas hebben wij in de winkel geen Duo of Max meer staan om deze bijv. met 5 of 6 TB te testen.

Je zou altijd met de speler langs kunnen komen dat wij dit testen.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Dune Duo
BerichtGeplaatst: 02 Okt 2014, 23:10 
Offline

Lid geworden op: 09 Jan 2009, 14:01
Berichten: 9
WifiTom schreef:
Je zou altijd met de speler langs kunnen komen dat wij dit testen.


Sorry, maar Arnhem is me net iets te ver (kom uit Amstelveen).
Heb al een vraag uitstaan op een internationaal forum (MPC club, http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=31834)


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Dune Duo
BerichtGeplaatst: 06 Okt 2014, 10:08 
Offline

Lid geworden op: 09 Jan 2009, 14:01
Berichten: 9
Als het goed is, is alleen de GPT formattering een issue.
Met WD Acronis True Image zou je dus de 3 TB direct op de 6 TB moeten kunnen kopieeren. Anders eerst de 6 TB met GPT partitioning formatteren.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 7 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kan geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.